۵ روش برای تمیز نگهداشتن فرش (قسمت اول)
فرش برای همه ما یک محصول ارزشمند و از همه مهمتر گران قیمت است. اگر شما میخواهید فرش خود را سالم و به مدت طولانی نگهداری کنید، باید برای نگهداری آن هم وقت بسیاری بگذارید. نگهداری از فرش یک پروژه مداوم در زندگی ما می باشد. فرش ها در صورت عدم رسیدگی و توجه کافی به نظافت آنها در سال های آینده کیفیت خود را از دست داده و لطافت و نرمی همیشگی را نخواهند داشت. تمیز کردن فرش یک کلید است. کلید سالم ماندن و با کیفیت ماندن فرش. پاکسازی و تمیز کردن حرفه ای یک فرش مهم است. در مقاله زیر بخشی از راه های پاک نگهداشتن فرش را به شما آموزش می دهیم.
۱. در بازه های زمانی مشخص جارو برقی بکشید!
گرد و غبار به راحتی در بین تارو پود فرش می نشیند و اگر این گرد و خاک در قالی شما باقی بماند به مرور زمان باعث آسیب رساندن به فرش شما می شود. جاروبرقی کشیدن منظم یکی از بهترین روش های جذب این گردو غبار از تارو پود فرش است. توجه کنید که جاروبرقی را آرام و با قدرت بالا استفاده کنید و فقط به جمع کردن محتوای روی فرش اکتفا نکنید و در زمان های مشخصی در ماه جارو برقی را با دقت کشیده و تمام قسمتها فرش را تمیز کنید.
پیشنهاد ما برا جاروبرقی کشیدن با دقت و قدرت مکش بالا یک بار در هر هفته می باشد. توجه داشته باشید زیر مبلمان ها که توجهی به آنها نمیشود یکی از مهمترین قسمتهای جذب گردو غبار است. پس زیر مبلمان ها را هم به صورت کامل تمیز کنید.
۲. قبل از جارو کردن فرش روی آن جوش شیرین بریزید!
جوش شیرین به راحتی میتواند بوی بد فرش را جذب کند. این امر میتواند فرش های شما را علاوه بر تمیز نگهداشتن خوش بو و با طراوت کند. قسمتهایی از فرش که پس از ریختن چای، آبمیوه و … بعد از پاک سازی در منزل بوی نا مطبوعی از خود پخش میکنند، روی این قسمت توجه بیشتری کنید و جوش شیرین بیشتری بپاشید.
پس از ریختن جوش شیرین روی تمام قسمتهای فرش خود. شروع به کشیدن جارو برقی کنید. توجه داشته باشید که جارو برقی را روی قدرت آخر آن بگذارید (Max Power) زیرا اگر جوش شیرین در بافت فرش بماند و جذب نشود امکان بید زدگی در فرش را دارد.
۳. قبل از جارو کردن فرش روی آن شور گیاهی بپاشید!
شور های گیاهی همانند جوش شیرین عطر و لطافت خاصی به فرشهای شما می دهند. شور گیاهی را در آب گرم حل کرده و در داخل یه بطری با قابلیت اسپری میریزید و به تمام قسمتهای فرش اسپری می کنید. یک ساعت منتظر می ماند و پس از خشک شدن می توانید جارو برقی بکشید و فرش خود را تمیز کنید. شور های گیاهی را می توانید از بافندگان و فرش فروشی های معتبر تهیه کنید. توجه داشته باشید شور صنعتی نباشد شور گیاهی مفید تر است.
۴. لکه های روی فرش را بلافاصله بعد از ایجاد پاک کنید!
اگر متوجه لکه ای روی فرش شدید. بلافاصله اقدام به تمیز کردن آن لکه کنید. هر گونه لکه اگر به موقع اقدام به تمیز کردنش نکنید باعث می شود که لکه در تارو پود فرش نفوذ کرده و پاک کردن را برایتان سخت کند. برخی لکه ها باعث از بین رفتن رنگ فرشهای دستبافت نیز می شوند. مواد شوینده و یا لکه بر مورد نظر خود را برای پاک کردن لکه انتخاب کنید ( برای راهنمایی میتوانید مقاله: “آموزش پاک کردن انواع لکه از روی فرش” را نیز مطالعه کنید) دستمال را به مواد لکه بر آغشته کرده و به آرامی روی سطح لکه بکشید. “توجه کنید فشار روی لکه هنگام پاک کردن پیشنهاد نمی شود!” برای پاک کردن لکه ها از حوله سفید رنگ استفاده کنید! احتمال واکنش حوله های رنگی با مواد شوینده زیاد هست و این واکنش باعث آن نشود که رنگ حوله نیز به فرش شما بنشیند! پس حوله های سفید بهترین گزینه برای شما هستند.
اگر شما نمی خواهید از یک پاک کننده مبتنی بر مواد شیمیایی استفاده کنید، ترکیبی از سرکه و کلسیم و جوش شیرین معمولا روی لکه ها کار می کند. سرکه محلول و محلول سدیم را مخلوط کنید و سپس بر روی لکه ها به آرامی بکشید.
۵. همیشه یک قالیشویی حرفه ای در نظر خود داشته باشید!
حتی با تمیز کردن هفتگی، فرشهای شما در طول زمان کثیف می شود. پاکسازی حرفه ای لازمه هر فرش می باشد و مسئولیت آن بر عهده شما است که به چه قالیشویی اعتماد کنید و فرش خود را به آنها بسپارید. ( برای راهنمایی میتوانید مقاله: “راهنمای انتخاب بهترین قالیشویی” را نیز مطالعه کنید) شاید پاک کردن حوفه ای فرش با مواد درجه یک در قالیشویی ها هزینه نسبتاً زیادی برای شما داشته باشد. اما توجه کنید که سلامت فرش شما مهمتر از هزینه هایی است که سالیانه برای پاکسازی صرف آن می کنید. پیشنهاد برای سپردن فرش به قالیشویی معتبر دوبار در سال است.
حتی با تمیز کردن هفتگی، فرش در طول زمان کثیف می شود. تمیز کردن حرفه ای در موارد خاص لازم است. در حالی که این می تواند گران است، ارزش آن را برای حفظ یکپارچگی فرش خود را. دو بار در سال، موکت را حرفه ای تمیز کرده است.
منبع: سایت www.wikihow.com
ترجمه و ویرایش: سعید رضاپور
بدون دیدگاه